1 Mart 2020 Tarihinden 30 Haziran 2020 Tarihine Kadar İşleyecek “İşyeri” Kira Bedellerinin Ödenmemesinin Kira Sözleşmesinin Feshi ve Tahliye Nedeni Oluşturmayacağı Düzenlenmiştir.

26 Mart 2020 tarihli ve 31080 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 25 Mart 2020 tarihli ve 7226 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun (Değişiklik Kanunu) ile 1 Mart 2020 tarihinden 30 Haziran 2020 tarihine kadar işleyecek işyeri kira bedellerinin ödenmemesinin kira sözleşmesinin feshi ve tahliye nedeni oluşturmayacağı düzenlenmiştir.

Değişiklik Kanunu’nun GEÇİCİ 2. MADDESİ aynen şöyledir:

GEÇİCİ MADDE 2 – (1)1/3/2020 tarihinden 30/6/2020 tarihine kadar işleyecek iş yeri kira bedelinin ödenememesi kira sözleşmesinin feshi ve tahliye sebebi oluşturmaz.”

Buna göre yapılan düzenlenen konut olarak kullanılan kiralananlar için geçerli olmadığı yalnızca işyeri kiraları bakımından uygulama alanı bulacağı anlaşılmaktadır. Keza kira bedelinin ödenmemesi nedeniyle faiz işlemeye devam edeceği ancak ödemenin yapılmamasının fesih ve tahliye için gerekçe oluşturamayacağının hüküm altına alındığı sonucuna varılmaktadır.

Yazar Hakkında

Av. Burak AKIN

Av. Burak AKIN lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde, tezli yüksek lisans eğitimini ise Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde tamamlamış olup halihazırda Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde doktora eğitimine devam etmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ayrıca bu yazıları da inceleyebilirsiniz.